სწრაფი საუზმის იდეა: ხრაშუნა სოსისი ომლეტში
ეს არის კერძი, რომელსაც აუცილებლად შეიყვარებს როგორც პატარა, ისე ზრდასრული გურმანი. ორიგინალური საჭმელი შეიცავს ინგრედიენტების მინიმალურ კომპლექტს, რომელთაგან ბევრი უკვე თქვენს სამზარეულოშია… ასე რომ, ახალბედა მზარეულებსაც კი შეუძლიათ სწრაფად შექმნან გემრიელი კერძი.
გამოყენებული პროდუქტები:
- 1 სოსისი (ნებისმიერი);
- ქათმის 2 კვერცხი;
- 100 გრ მყარი ყველი;
- 30 გრ სახამებელი;
- 25 მლ რძე ან ნაღები;
- ზეთი შესაწვავად;
- მარილი;
- შავი პილპილი.
მომზადების პროცესი:
- კვერცხი ათქვიფეთ რძესთან ერთად, მიღებულ ნარევს მოაყარეთ სახამებელი (შეგიძლიათ აიღოთ კარტოფილიც და სიმინდიც), სანელებლები.
- ტაფას თანაბრად წაუსვით მცენარეული ზეთი, დაასხით ½ კვერცხის ნარევი.
- მიღებულ თხელ ბლინს მოაყარეთ გახეხილი ყველი (პარმეზანი ან გუდა).
- ცალკე შეწვით სოსისი. ხორცის ინგრედიენტი მოათავსეთ ომლეტის კიდეზე, მაშებისა და სპატულის გამოყენებით, ფრთხილად გადაახვიეთ რულეტად.
- ჩაასხით დარჩენილი კვერცხის მასა, დაუმატეთ ყველი და კვლავ შეფუთეთ სოსისი.
მიირთვით “სოსისის ომლეტი” ახალ მწვანილთან ერთად, როგორიცაა რუკოლა ან ისპანახი. დაუმატეთ წვნიანი პომიდვრის ნახევარი, კიტრის თხელი ნაჭრები. თავად ომლეტის გამრავალფეროვნება შეგიძლიათ არომატული მწვანილის და ყველის (ბრინზას ან ფეტას) დახმარებით.
გამოკვეთეთ მზა კერძის გემო უნიკალური სოუსის დამატებით. გამოავლინეთ ძირითადი ინგრედიენტების ტექსტურა და არომატი ნივრის სოუსით, ხელნაკეთი კეტჩუპით ან მაიონეზით.
გემრიელად მიირთვით!