გემრიელი მჟავე კომბოსტოს მარტივი რეცეპტი, რომელიც ყველფერს უხდება!
ამ მჟავის მოსამზადებელი ინვენტარიდან გვჭირდება მხოლოდ ღრმა თეფში, 3 ლიტრიანი ქილა, სახეხი, დიდი საჭრელი დაფა და ბასრი დანა.
სასურსათო კომპლექტი:
- კომბოსტო – 2,5 კგ;
- სტაფილო – 1 მსხვილი ძირი;
- მარილი – 2 ს.კ.
მომზადება აღწერილია ეტაპობრივად:
- კომბოსტოს გარშემო მწვანე ფოთლებს აშორებთ, მხოლოდ მკვრივ ფენას ტოვებთ. გაჭერით შუაზე, ამოიღეთ შუა ნაწილი, რომელსაც შეუძლია მზა ფერმენტირებულ პროდუქტს სიმწარე მისცეს.
- გაყავით კიდევ 2 ნაწილად, რომ გამარტივდეს გაჭრა. ძალიან ბასრი დანით დაჭერით გრძლად. მათი სიგანე არ უნდა აღემატებოდეს 0,4 სმ.
- სტაფილო გათალეთ, გარეცხეთ და გახეხეთ სახეხზე მსხვილ მხარეს.
- შეურიეთ მომზადებული ბოსტნეული ერთმანეთს მსუბუქად.
- ყველაფერი გადაიტანეთ შუშის სუფთა 3 ლიტრიან ქილაში, აუცილებლად დატკეპნეთ.
- 1ლ ადუღებულ თბილ წყალში გახსენით მარილი. გაცივებული სითხე დაასხით ბოსტნეულს მცირე ნაკადით, რომ მთლიანად დაიფაროს.
- რამდენიმე დღეში წარმოიქმნება ქაფი, რომელიც უნდა მოაშოროთ. ის უნდა დააბრუნოთ ბოლოში.
კონტეინერის ქვეშ უნდა დადოთ ღრმა ფირფიტა რათა არ დატბოროს მაგიდა. 3-5 დღის შემდეგ მჟავე კომბოსტო წაიღეთ შესანახად ცივ ადგილას.
Facebook Comments Box