გემრიელი მჟავე კომბოსტოს მარტივი რეცეპტი, რომელიც ყველფერს უხდება!

kombosto da stafilo

გემრიელი მჟავე კომბოსტოს მარტივი რეცეპტი, რომელიც ყველფერს უხდება!

ამ მჟავის მოსამზადებელი ინვენტარიდან გვჭირდება მხოლოდ ღრმა თეფში, 3 ლიტრიანი ქილა, სახეხი, დიდი საჭრელი დაფა და ბასრი დანა.

სასურსათო კომპლექტი:

  • კომბოსტო – 2,5 კგ;
  • სტაფილო – 1 ​​მსხვილი ძირი;
  • მარილი – 2 ს.კ.

მომზადება აღწერილია ეტაპობრივად:

  1. კომბოსტოს გარშემო მწვანე ფოთლებს აშორებთ, მხოლოდ მკვრივ ფენას ტოვებთ. გაჭერით შუაზე, ამოიღეთ შუა ნაწილი, რომელსაც შეუძლია მზა ფერმენტირებულ პროდუქტს სიმწარე მისცეს.
  2. გაყავით კიდევ 2 ნაწილად, რომ გამარტივდეს გაჭრა. ძალიან ბასრი დანით დაჭერით გრძლად. მათი სიგანე არ უნდა აღემატებოდეს 0,4 სმ.
  3. სტაფილო გათალეთ, გარეცხეთ და გახეხეთ სახეხზე მსხვილ მხარეს.
  4. შეურიეთ მომზადებული ბოსტნეული ერთმანეთს მსუბუქად.
  5. ყველაფერი გადაიტანეთ შუშის სუფთა 3 ლიტრიან ქილაში, აუცილებლად დატკეპნეთ.
  6. 1ლ ადუღებულ თბილ წყალში გახსენით მარილი. გაცივებული სითხე დაასხით ბოსტნეულს მცირე ნაკადით, რომ მთლიანად დაიფაროს.
  7. რამდენიმე დღეში წარმოიქმნება ქაფი, რომელიც უნდა მოაშოროთ. ის უნდა დააბრუნოთ ბოლოში.

კონტეინერის ქვეშ უნდა დადოთ ღრმა ფირფიტა რათა არ დატბოროს მაგიდა. 3-5 დღის შემდეგ მჟავე კომბოსტო წაიღეთ შესანახად ცივ ადგილას.

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published.