როგორ მოვამზადოთ გოგრა შიგთავსით: შესანიშნავი რეცეპტი!
არის ბოსტნეული, რომელიც თითქოს შექმნილია იმისთვის, რომ ისინი შედევრად იქცეს. ერთ-ერთი მათგანად სამართლიანად შეიძლება ჩაითვალოს გოგრა. ზოგიერთმა ეროვნებამ შეძლო მისი სრული პოტენციალის გამოყენება. ბოსტნეულს ავსებდნენ ბრინჯით, ჩირით, კარაქით ან თაფლით ასველებდნენ და შემდეგ აცხობდნენ.
რეცეპტის ჩვენი ვერსია კიდევ უფრო გემრიელია!
გოგრა ბრინჯით და ქათმით
ფრინველის ხორცი კარგად ერწყმის ფორთოხლის მსუბუქ სიტკბოს, აირჩიეთ ქათამი ან ინდაური. ამავდროულად, მარცვლეული გოგრის საუკეთესო მეგობარია: ბრინჯი, სიმინდი.
დაგჭირდებათ:
- 1 გოგრა
- 500 გრ ფრინველის ხორცი
- 300 გრ ბრინჯი
- 200 გრ ქლიავი
- 4 კბილი ნიორი
- 2 ვაშლი
- 1 ხახვი
- ბეგქონდარა, შავი პილპილი, მარილი გემოვნებით
აირჩიეთ საშუალო ზომის გოგრა, 5 კგ-მდე რომ შეეტიოს ღუმელში.
1.ბრინჯი მოხარშეთ ნახევრად. ამ დროს გარეცხეთ გოგრა, მოაჭერით ქუდი და მოაშორეთ თესლი. გვერდების სისქე უნდა იყოს დაახლოებით 2 სმ, თუ გოგრა სქელია, ცოტაოდენი რბილობი გამოჭერით და შემდეგ ის დაუმატეთ დაფქულ ხორცს.
2.ფილე დავჭრათ პატარა ნაჭრებად და შევწვათ მზესუმზირის ზეთში გახეხილ ნიორთან ერთად მაღალ ცეცხლზე. დაუმატეთ მარილი, პილპილი, ხახვი. ეცადეთ ხორცი ზედმეტად არ გააშროთ.
3. სხვა ტაფაზე გაადნეთ 30 გრ კარაქი და შეწვით ხახვი გაოქროსფერებამდე. დაუმატეთ შემწვარი ფილე და აურიეთ.
4. გათლილი ვაშლი დავჭრათ კუბიკებად და დავიწყოთ გოგრაში ჩაყრა. ჯერ მოაყარეთ ბრინჯი, ზემოდან – ქლიავი და ვაშლით და მხოლოდ ამის შემდეგ ფილე. ზემოდან მოაყარეთ ნაჭრებად დაჭრილი კარაქი კიდევ რამდენიმე ღერი ბეგქონდარა. გოგრას დააფარეთ თავსახური, გვერდებზე წაუსვით კარაქი და შედგით ღუმელში საათნახევარი 200 გრადუსზე.
5. რეცეპტში გამოყენებული ინგრედიენტები ავსებენ ერთმანეთს, მაგრამ შემადგენლობა ადვილად იცვლება. შეცვალეთ ქლიავი პომიდვრით, შემდეგ კი შიგთავსი ძალიან წვნიანი აღმოჩნდება. ამ შემთხვევაში გირჩევთ ფრინველის გატარებული ხორცის პირდაპირ პომიდორთან შეწვას, შემდეგ შეურიეთ ნახევრად მოხარშულ ბრინჯს და გააგრძელეთ სცენარის მიხედვით.
ვაშლისა და ქლიავის მოყვარულებს წარმოუდგენლად გაუმართლათ! ყოველივე ამის შემდეგ, არაფერია უფრო გემრიელი, ვიდრე გოგრა ამ ნარევიდან რამდენიმე კოვზი თაფლით.