როგორ გავხადოთ ბლინები ფუმფულა და ჰაეროვანი?

როგორ გავხადოთ ბლინები ფუმფულა და ჰაეროვანი?

გახსოვდეთ!

  1. თუ ბლინებს კეფირზე ამზადებთ, კეფირი ოთახის ტემპერატურაზე უნდა იყოს გამთბარი. თუ ცივის გამოიყენებთ, ბლინები არ ამოვა, როგორც არ უნდა ეცადოთ…
  2. მეორე ხრიკი! ბლინების ცომმა აუცილებლად უნდა “დაისვენოს” 15 წუთის განმავლობაში, ეს აუცილებელია.
  3. შემდეგი, არასოდეს აურიოთ ბლინების ცომი შეწვამდე, ეს უშედეგო მოქმედებაა და მთელი პომპეზურობა იკარგება…
  4. და ბოლოს, შეწვით ბლინები საშუალო ცეცხლზე დახურული თავსახურით. როგორც კი ბუშტუკებს შეამჩნევთ – მაშინვე გადააბრუნეთ!

როგორ ვაძლევთ ჩვეულებრივ ბლინებს ბრწყინვალებას?

რა თქმა უნდა, სოდა ან საფუარის გამოყენებით. ასევე არის კეფირის ვარიანტიც! ისე, ყველა ეს ხრიკი ფასს კარგავს იმ ხრიკის წინაშე, რომელსაც მე ახლა გაგიმხელთ.

უბრალოდ დაამატეთ ცოტა Sprite თქვენს ბლინების ცომს და ბლინები ჩვეულებრივზე 10-ჯერ უკეთესი იქნება. უფრო ფუმფულა, უფრო ტენიანი და ფოროვანი, ასევე სურნელოვანიც… შეამოწმეთ რეცეპტი, ეს მართლაც მარტივია!

როგორ მოვამზადოთ ფუმფულა ბლინები – ინგრედიენტები:

  • 0,5 ს.კ ფქვილი
  • 0,5 ჩ.კ გამაფხვიერებელი ცომისთვის
  • 0,5 ჩ.კ მარილი
  • 120 გრ კარაქი
  • 0,5 ს.კ არაჟანი
  • 1 ს.კ სპრაიტი

მომზადება:

1.შეურიეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მარილი.

2.დაუმატეთ გამდნარი კარაქი, არაჟანი და სპრაიტი.

3.შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი, რომ მიიღოთ რბილი და ჰაეროვანი, მაგრამ არა წებოვანი ცომი. საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ ცოტა მეტი ფქვილი. ცომი დადეთ მაგიდაზე, ნაზად გააბრტყელეთ.

4.გამოჭერით ცომი ფუნთუშების საჭრელებით.

5.შეწვით ბლინები მცენარეულ ზეთში.

6.ფუმფულა ბლინები საფუარის გარეშე მზად არის!

ასე გამოვა ფუმფულა და ჰაეროვანი ბლინები კეფირისა და საფუარის გარეშე! ის წარმოუდგენლად გემრიელია, აუცილებლად უნდა სცადოთ!

აცნობეთ მეგობრებს ამ გემრიელი რეცეპტის შესახებ, მათაც მოეწონებათ.

გემრიელად მიირთვით!

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published.