ფუმფულა და ნაზი ატმის ღვეზელის რეცეპტი

ფუმფულა და ნაზი ატმის ღვეზელის რეცეპტი

გინდათ რაიმე გემრიელობა გააკეთოთ სახლში და არ იცით რა? სცადეთ ეს არომატული დესერტი ატმით. ნამცხვარი ძალიან ჰაეროვანი და ფოროვანია. ეს არის ის, რაც გჭირდებათ ხალისიანი საუზმისთვის ან მსუბუქი საჭმელისთვის ფინჯანი ჩაის ან გამამხნევებელი ყავისთვის.

გამოყენებული პროდუქტები:

  • 250 გრ არაჟანი (არანაკლებ 25%);
  • 180 გრ ხორბლის ფქვილი;
  • 130 გრ თეთრი შაქარი;
  • 100 გრ კარაქი;
  • 10 გრ ვანილის შაქარი;
  • 10 გრ გამაფხვიერებელი;
  • 2 კვერცხი;
  • ატამი.

ინსტრუქცია ნაბიჯ-ნაბიჯ:

  1. ღრმა თასში ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი ორი სახის შაქართან ერთად.
  2. დაუმატეთ 2 კვერცხი და არაჟანი. კარგად აურიეთ სათქვეფით.
  3. ფქვილი შეურიეთ გამაფხვიერებელს, თანდათანობით დაუმატეთ ცომში გათქვეფილი ინგრედიენტების ნარევი.
  4. ფორმას ფრთხილად წაუსვით მცენარეული ზეთი, ქვემოდან გადააფარეთ პერგამენტის სქელი ფურცელი.
  5. დაასხით ცომი საცხობ ფორმაში, დაამატეთ ატმის ნაჭრები (ნებისმიერი ხილი და კენკრაც გამოდგება).
  6. გამოაცხვეთ 42-48 წუთზე 180 გრადუს ცელსიუსზე გახურებულ ღუმელში. არ გააღოთ ღუმელის კარი, თორემ ცომი „ჩამოვარდება“ და ნამცხვარი ფუმფულა არ გამოვა.

მზა დესერტს მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი, ათქვეფილი ნაღები, პიტნის ყლორტები ან ლიმონის ცედრა. სუფრასთან მიტანამდე გავაციოთ.

სურვილისამებრ, დამატებით მოამზადეთ არაჟანი, ამისთვის არაჟანი (ცხიმიანობა 10-20%) შეურიეთ შაქარს. მოასხით ცხელ დესერტს მიღებული ფაფუკ მასა, დატოვეთ 20 წუთი ისე, რომ ტკბილი სოუსი მთლიანად შეიწოვოს ნამცხვარმა.

გემრიელად მიირთვით!

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published.